Tandemhopp - En upplevelse

Följ med på en resa i fritt fall från 4000 meter i 200 km/h. Du kommer inte att bli besviken!

Under fallskärmshoppet sitter du tryggt fastspänd vid din tandeminstruktör som sköter allt. Du kan med full uppmärksamhet ägna dig åt att njuta av ditt tandemhopp samtidigt som den hisnande upplevelsen far förbi och kittlar dina sinnen. Dessutom får du uppleva den sköna känslan av frihet och kontroll när du väl hängandes i fallskärmen får prova att styra den, för att slutligen landa mjukt på marken.

Hur går ett tandemhopp till?

Vid ett tandemhopp hakas du som passagerare redan i samband med ombordstigningen på flygplanet fast med ryggen mot tandempilotens mage. Alla tandempiloter är specialutbildade att göra tandemhopp och har ett stort antal fallskärmshopp bakom sig.

Nu är det bara att vänta tills planet nått uthoppshöjden, 4000 meter, vilket brukar ta ungefär 20 minuter. Förberedelsetiden på marken och genomgång av fallskärmshoppet tar tillsammans omkring 15 minuter. Väl uppe på rätt höjd är det dags att ta klivet ut i tomma luften – varvid man faller fritt i 30-50 sekunder!

Tandempiloten löser ut er fallskärm på 1500 meters höjd och en lugn och tyst resa mot marken pågår nu i 6-8 minuter, under vilken du som passagerare själv får möjlighet att hjälpa till med styrningen mot landningsplatsen. Landningen är mjuk och odramatisk tack vare de moderna fallskärmarna vi använder.

Vem kan hoppa fallskärm?

Vem som helst som fyller ut passagerarselen på fallskärmen kan följa med på ett tandemhopp. Man behöver inte ha hoppat fallskärm eller ens sett ett fallskärmshopp tidigare, och inga förkunskaper krävs. Man bör dock känna sig fullt frisk, och är man under 18 år krävs målsmans underskrift.

Selen passar med stor sannolikhet dig som väger mellan 45 och 100 kg och är minst 140 cm lång. Rörelsehinder är oftast inte något problem, men måste diskuteras/arrangeras med den tandempilot som ska genomföra fallskärmshoppet.

Följ med på en resa utöver det vanliga,
ett fallskärmshopp från 4000 meter i 200 km/h.

- vi lovar dig ett oförglömligt äventyr